150 g margarine
500 g hvedemel
3 æg
2 tsk hjortaksalt
½ pk gær
1 dl kærnemælk
1 ½ spsk sukker
5 pk palmin
Smulder gæren i en skål og drys sukkeret over og sæt det til side til det er smæltet. Smulder margarinen i melet, kom hjortaksaltet i.
Rør æggeblommerne sammen i en skål og kom så kærnemælken i de rørte æggeblommer, pisk æggehviderne så de er luftige.
Bland så alle indgredienserne sammen og lad det hvile en lille ½ times tid på bordet.
Kom lidt hvedemel på bordet med god plads og rul, med en en kagerulle, dejen så tynd som muligt.
Så tages enten en klejnesporer eller en kniv, der laves nogle riller fra det en hjørne til det andet, også på kryds så det kommer til at ligne ruder.
Så kommes 2-3 pakker palmin i en frituregryde (det er det sikreste) og sættes på middelvarme.
For at være sikker på, at den er varm nok, steges et lille stykke dej som prøve.
Når den er klar kommes 2-3 klejner ned ad gangen.
Når de kommer op til overfladen, vendes de bedst med en lang stegegaffel.
Når de er nogenlunde gyldne tages de op med en hulske, afdryppes og lægges på køkkenrulle til afdrypning, ellers virker de for fede.
Tilbehør: Sukker, syltetøj eller gelé