Logo

Nisse Hults recept på semlor

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

25 g gær
2 ½ dl sødmælk
75 g smør
10 stk malede mandler eller 8 tsk mandelmel
4 spsk sukker
½-1 tsk kardemomme
8-9 dl hvedemel
½ æg.
Det andet halve æg bruges til at pensle bollerne med.
 
Fyld:
175 g marcipan af høj kvalitet - stuetempereret
8-10 spsk sødmælk
indmad fra bollerne.
 
Topping:
2 - 2 ½ dl piskefløde
1 tsk sukker
2 - 3 spsk flormelis
 
Smuldr gær i en skål og rør det med en sjat af mælken.
Smelt smørret og tilsæt resten af mælken.
Væsken skal være ca. 38ºC varm, hvorpå den blandes med det opløste gær.
Tilsæt mandlemel, sukker, kardemomme og halvdelen af melet, i nævnte rækkefølge. Bland det sammen og rør derefter det halve æg i.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt indtil dejen er jævn, blank og ikke klistrer, når du rører ved den.
Strø lidt hvedemel dejen og dæk til med et rent viskestykke.
Lad den hæve ved stuetemperatur i ca. en time eller ind til dobbelt størrelse.
Ælt dejen på let melet bordplade, indtil den er smidig og jævn.
Del den i otte eller ti lige store stykker og form hvert stykke til en rund bolle.
Brug lidt tid på at sikre, at bollerne ikke har sprækker og revner, så bliver resultatet meget flottere.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad hæve i 30-40 minutter.
Pensl bollerne med æg. Sæt dem i forvarmet ovn ved 225ºC og bag i 10-12 minutter. Bollerne er færdige når de er gyldenbrune og når det lyder hult, hvis du banker på dem i bunden.
Lad bollerne køle af.
Skær marcipanen i små stykker, og læg dem i en skål.
Skær trekantede låg af bollerne, og grav noget af indmaden ud med en teske.
Mos indmad og marcipan sammen med en gaffel, og tilsæt mælken lidt ad gangen, indtil blandingen har en cremet konsistens.
Fordel fyldet i bollerne.
Pisk fløde og sukker til tykt flødeskum, og læg eller sprits det oven på fyldet.
Placer et låg på hver bolle, og si flormelis over dem, indtil alle låg er dækket af pudder.
 
Tips: Hvis du bruger økologisk hvedemel, skal du være lidt mere sparsom med melet end ellers. Økologisk hvedemel absorberer mere væde end konventionelt dyrket hvedemel.
Det er en god idé at si melet, i stedet for at hælde det direkte fra målebægeret ned i resten af ingredienserne. Ved at fordele melet på denne måde får melet bedre hæveevne og bollerne bliver mere luftige.
Semlor mætter meget. Hvis bollerne er til mindre børn eller skal fungere som en dessert er det derfor en god idé at vælge at lave 10 boller i stedet for 8.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.437 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her