5 æg
180 ml sukker
2 ½ dl hvedemel
½ tsk bagepulver
180 ml hakkede nødder (mandler, hasselnød, valnød eller andet)
3 spsk smeltet smør
1 tsk vaniljesukker
Forvarm ovnen til 175ºC.
Smør og drys hvedemel i en 23 cm springform og sæt den til side.
Pisk æg og sukker sammen over vandbad i 5 min eller til den begynder at
blive tyk.
Tages af varmen og piskes til den er kølet lidt af.
Sigt hvedemel og bagepulver i en anden skål, og rør det i æggemasssen.
Rør nødderne i, pisk forsigtigt den smeltede smør og vaniljesukker i.
Hæld dejen i springformen.
Bag i 25-35 min. Tag ud.
Kagen løsnes fra formen med en kniv.
Lad kagen køle 5 min, luk formen op og vend kagen ud på en bageplade og lad den stå til den er helt kold før den skæres i bunde.