(20-24 stk)
ca. 1 kg revne æbler
2 æggeblommer
1 æggehvide
150 g sukker
125 g smør
ca. 300 g hvedemel
kanel
Riv æblerne og læg dem til side i en skål.
Smelt smørret og lad det køle lidt af.
Pisk æggene lyst og skummende med sukkeret og tilsæt det smeltede smør.
Hæld derefter æggeblandingen over i en skål med hvedemel og bland grundigt til en fast og smidig dej.
Tag ⅔ af dejen og tryk den ud i en bradepande på 20x20 cm.
Tryk dejen ca. 1 cm op af kanten på formen.
Drys et lag kanel ud over og dæk hele dejen med kanel.
Fordel de revne æbler på dejen og drys kanel udover æblerne.
Smuldr den resterende del af dejen (⅓) ud over æblerne og tryk det lidt ned.
Bag den i en forvarmet ovn ved 200ºC i ca. en halv time.
Server kagen med flødeskum eller cremefraiche tilsat lidt flormelis.