Dej:
400 g hvedemel
200 g smør/margarine
200 g sukker
1 æg
Marcipan:
250 g marcipan
100 g flormelis
2 cl. Rom
Fyld: 125 g abrikosmarmelade
Glasur:
100 g flormelis
2 cl. Rom
1 spsk vand
Dej: Smørret smuldres i melet.
Lav en fordybning i midten og slå ægget ud.
Drys sukkeret over.
Ælt hurtigt dejen sammen.
Lad den hvile i køleskabet 30 minutter.
Rul dejen udi ½ cm tykkelse og stik kagerne ud med en bladform eller
skær den ud efter en skabelon ca 4x6 cm.
Sæt kagerne på en smurt bageplade og bag dem i en varm ovn ved 200ºC
i ca. 15 minutter.
De skal være meget lyse.
Marcipan: Ælt marcipanen med flormelis og rom og rul den tyndt ud
på et bord drysset med lidt flormelis.
Stik marcipanen ud med samme form som mørdejen.
Stryg et tyndt lag marmelade på de kolde kager og læg dem sammen to
og to med marcipan imellem.
Glaser kagerne med flormelis, der er rørt op med rom og vand.