2 mellemstore squash
2 gulerødder, skrællede
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
salt
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt muskatnød
60 g pecannødder, hakkede
2 æg
2 ½ dl mælk
90 g smør, smeltet
Ovnen forvarmes til 200ºC.
En muffinplade til 12 stk pensles med olie eller smeltet smør.
Gulerødder og squash rives.
Sigt hvedemel, salt, kanel, bagepulver og muskatnød ned i en stor røreskål.
Tilsæt gulerod, squash og hakkede nødder.
Rør grundigt til alle ingredienser er godt blandede.
Pisk æg, mælk og smeltet smør sammen i en mindre skål.
Lav en fordybning i melblandingen, tilsæt al væsken.
Dejen røres hurtigt sammen med en dejskraber.
Rør ikke for længe. Dejen må gerne være klumpet.
Dejen fordeles i de smurte forme.
Bages i 20 minutter.
De færdige muffins kan løsnes fra formen med en kniv, så snart de kommer ud af ovnen.
Vendes ud på en bagerist efter 2 minutter.