tærter
Sammenlagt tilberedningstid excl. bagning ca. 20 min.
2-3 pk. frossen butterdej á 5 plader
1 pose æbler (1-1,5 kg)
1 pakke rosiner (ca. 200 gr)
brun farin
kanel
vaniljesukker
1-2 bæger cremefraiche eller spar lidt på fedtet og køb syrnet fløde i stedet.
Bradepanden til ovnen (ca. 40x40 cm) beklædes med bagepapir. Den optøede butterdej lægges i og pladernes kanter trykkes sammen, så bradepandens bund og sider er dækket - det er ikke nødvendigt at rulle dejen ud inden brug.
Æblerne udkernes og skæres i tynde skiver. De lægges taglagt på dejen til den er dækket. Derefter fordeles godt med brun farin og rosiner på æblerne og et lille drys vaniljesukker runder af. Rester af butterdejen kan skæres i strimler og lægges i mønster over kagen.
Imens kagen lægges sammen varmes op til 200 gr. i alm. ovn eller 175 gr. i varmluftovn. Kagen sættes i midten af ovnen og er færdig, når æblerne er møre og dejen er hævet og lysebrun (læg evt. folie over, hvis dejen tager for meget farve). Bagningen tager ca. 20 - 30 min.
Skæres ud i rigelige stykker og serveres enten varm, lun eller kold med cremefraiche eller syrnet fløde.