1 l hvidtøl
1 tsk nelliker
2 pk gær
6 kogte og hakkede pomeransskaller
150 g smør
5 dl rosiner
2-3 dl mørk sirup
3 l rugsigtemel
3 tsk salt
ca 5 dl hvedemel
1 spsk stødt ingefær
2 spsk smør til pensling
Hæld ½ l hvidtøl i en skål, smuldr gæren ned i og rør til det hele er opløst.
Smelt fedtstof i en kasserolle, tilsæt sirup og resten af hvidtøllen.
Lad det blive fingervarmt. Hæld blandingen i skålen og tilsæt salt, ingefær, nellike, pomeransskal, rosiner og rugsigtemel.
Arbejd dejen godt i 5 min og lad den hæve under et klæde i ca 30-40 min, eller til dobbelt størrelse.
Tilsæt hvedemel, læg dejen ud på et melet bord og ælt den godt.
Dejen skal være fast og kunne holde formen.
Del den i 4 lige store stykker og form dem til brød.
Læg dem på tværs i en smurt bradepande.
Smelt fedtstoffet og pensl siderne så brødene kan brækkes fra hinanden, når de er færdige.
Lad dem hæve 1 time et lunt sted under et klæde.
Bag ved 175°C på nederste rille i ca 45 min.
Afkøles på en rist under et klæde.