(40 stk)
100 g gær,
5 dl lunkent vand,
7 ½ dl ymer (gem 2 ½ dl til at pensle med),
1 dl olie,
1 spsk honning,
1 spsk stødt anis,
10 dl grahamsmel,
10 dl hvedemel,
1 pose sesamfrø.
Rør gradvist vandet i den smuldrede gær. Tilsæt olie, honning og 5 dl af ymeren. Bland anis med hvedemel og grahamsmel (gem lidt hvedemel til æltning) og tilsæt gradvist indtil dejen slipper. Lad det hæve 30 minutter, dækket med et viskestykke. Drys lidt hvedemel på bordet og ælt dejen igennem. Del den i boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve 15 minutter længere, pensl dem med resten af ymeren og drys med sesamfrø. Bages ved 225º i ca. 10 minutter.
Tips: Anis kan erstattes med fx. tørret timian eller persille.