Inspirationen til disse kager er en klassisk, tysk kage, Schwarzwalder kirschtorte, en himmerigsmundluld af chokolade, kirkebær og flødeskum.
16-18 stk cupcakes:
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g kakao
125 g smør ved stuetemperatur
300 g sukker
2 æg
3 ½ dl mælk
1 tsk vaniljeessens
1 ¼ dl kirsch eller cherry brandy (kan udelades, men anbefales varmt!)
Fyld og top:
2 ½ dl piskefløde
200 g flormelis
½ tsk vaniljeessens
1 spsk kirsch eller cherry brandy (kan udelades)
1 dåse udstenede kirsebær, afdryppede
revet mørk chokolade til drys
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel, bagepulver og kakao, og stil det til side.
B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
Tilsæt melblandingen skiftevis med mælken.
Tilsæt vaniljeessens, og pisk godt.
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til en tandstikker, stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
D. Flæk de kolde kager i to eller tre bunde, og stænk dem med kirsebærlikør.
Fyld: Pisk fløden til blødt skum i en stor skål.
Tilsæt sukker, vaniljeessens og kirsch.
Pisk flødeskummet stift.
Læg kagerne sammen med halvdelen af det, og tryk kirsebær ned i hvert lag. Gem så mange kirsebær, at du har nok til pynt.
Kom resten af kirschflødeskummet på kagernes top og sider, læg kirsebær på, og drys med revet chokolade.
Server evt. kagerne i pæne papirforme.
Tips: Du kan erstatte kirsebærrene på dåse med Maraschino-kirsebær,
hvis du foretrækker det.