Inspirationen til disse kager er Kir, en drink lavet af hvidvin og solbærlikør (Crème de Cassis). Den stammer fra Dijon, men serveres nu overalt i Frankrig
20 cupcakes:
250 g hvedemel
250 g sukker
2 tsk bagepulver
1 ¼ dl rapsolie
1 ¼ dl hvidvin
4 æg, delt i blommer og hvider
1 knivspids salt til æggehviderne
150 g korender
Solbærgelé:
150 g solbærsyltetøj (ca. 8 spsk med top)
2 spsk solbærlikør (kan udelades)
Pynt:
hvid skriveglasur, se opskrift
ribs og solbær (kan udelades)
A.arm ovnen op til 180°C.
Bland mel, sukker og bagepulver i en skål, tilsæt væske lidt efter lidt og bland det hele godt.
Pisk æggeblommerne i en efter en og pisk godt efter hver.
Dejen skal være glat og let.
B. Pisk æggehviderne med 1 knivspids salt, til de er stive, men ikke tørre.
Vend dem varsomt i dejen sammen med korenderne.
C. Fyld papirformene ca. ¾ op med dej, og bag kagerne i ca. 20 minutte eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag del ud af ovnen, og lad dem køle af.
Solbærgelé: Varm solbærsyltetøj og evt. solbærlikør i en lille gryde, og lad det
koge i 2 minutter.
Smør geleen på kagerne med en bagepensel.
Tegn zigzagmønstre på kagerne med skriveglasur, når geleen er kølet af, og pynt evt. med ribs og solbær.
Tips: Hvis du vil lave en Kir Royale, skal du erstatte hvidvinen i dejen med champagne.