Logo

Kir cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kir cupcakes

Inspirationen til disse kager er Kir, en drink lavet af hvidvin og solbærlikør (Crème de Cassis). Den stammer fra Dijon, men serveres nu overalt i Frankrig

 

20 cupcakes:

250 g hvedemel

250 g sukker

2 tsk bagepulver

1 ¼ dl rapsolie

1 ¼ dl hvidvin

4 æg, delt i blommer og hvider

1 knivspids salt til æggehviderne

150 g korender

 

Solbærgelé:

150 g solbærsyltetøj (ca. 8 spsk med top)

2 spsk solbærlikør (kan udelades)

Pynt:

hvid skriveglasur, se opskrift

ribs og solbær (kan udelades)

 

A.arm ovnen op til 180°C.

Bland mel, sukker og bagepulver i en skål, tilsæt væske lidt efter lidt og bland det hele godt.

Pisk æggeblommerne i en efter en og pisk godt efter hver.

Dejen skal være glat og let.

 

B. Pisk æggehviderne med 1 knivspids salt, til de er stive, men ikke tørre.

Vend dem varsomt i dejen sammen med korenderne.

 

C. Fyld papirformene ca. ¾ op med dej, og bag kagerne i ca. 20 minutte eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.

Tag del ud af ovnen, og lad dem køle af.

 

Solbærgelé: Varm solbærsyltetøj og evt. solbærlikør i en lille gryde, og lad det

koge i 2 minutter.

Smør geleen på kagerne med en bagepensel.

Tegn zigzagmønstre på kagerne med skriveglasur, når geleen er kølet af, og pynt evt. med ribs og solbær.

 

Tips: Hvis du vil lave en Kir Royale, skal du erstatte hvidvinen i dejen med champagne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.199 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her