Logo

Kerne-rugbrød med surdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rugbrød

1. dag:
1 portion surdej
1 liter lunket vand +
½ liter kærnemælk
750 g hvedemel
750 g knækkede rugkerner
5 tsk groft salt

2. dag:
750 g groft rugmel
200 g knæke hvedekerner
200 g solsikkekerner
200 g hørfrø
1 stk maltøl
1 ½ dl kærnemælk
2 spsk sirup eller malt-sirup
2 spsk olie

1. dag:
Vand, kærnemælk, surdej, salt, hvedemel og rugkerner røres sammen og står 24 timer.

2. dag:
Hvedekerner, solsikkekerner, hørfrø, øl, sirup, olie, kærnemælk og hvedemel røres i og det røres godt sammen.
Dejen fordeles i 2 - 3 godt smurte forme(dejen må kun fyldes ⅔ op og glates godt ud).
Den hæver 3 - 4 timer (til dejen når op til kanten af formen), og bager ca. 3 timer ved 200°C .

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.975 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her