Der kan bages et helt brød eller boller af denne dej. De søde boller smager godt både med og uden smør.
Ca. 10 stk
50 g gær
100 g smør
3 dl mælk
2 æg
50 g sukker
½ tsk salt
ca. 600 g hvedemel (10 dl)
60 g grofthakkede cocktail bær
100 g rosiner
reven skal af 1 citron
50 g finthakket sukat
50 g finthakket pomeransskal
Til pensling: Smeltet smør
Smelt fedtstoffet og bland det med lidt af mælken, til det bliver fingervarmt.
Udrør gæren heri.
Tilsæt resten af mælken samt de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen, - den må gerne være ret lind.
Stil den til hævning på et lunt sted 45 minutter.
Form den til boller og lad dem efterhæve 10 minutter på bagepladen belagt med bagepapir.
Bag ved 225°C i 15 minutter.
Pensl med smeltet smør efter bagningen.