Æggegrød er en gammel dansk ret, og denne opskrift er
rimelig simpel at følge. Grøden smager dejligt serveret med lidt kanel, sukker
og en smørklat - ligesom risengrød.
Tilberedningstid: 10
minutter. Koge/stegetid: 10 minutter. Ikke fryseegnet (1 person)
#
30 g grove
kornflager
1½-2 dl koldt vand
1 nip vaniljepulver
¼ tsk stødt
kardemomme
1 nip havsalt
1 æg
1 tsk stødt kanel
2 tsk sukker eller sukrin
*
Kog korn og vand
tilsæt mere eller mindre vand efter, hvor tyk grøden skal være for lav varme 5
min. under omrøring.
Rør vaniljepulver og
kardemomme i grøden og smag eventuelt til med mere kardemomme, hvis du har lyst
til det.
Tilsæt salt.
Pisk ægget let med
en gaffel og rør også det i grøden.
Rør kanel og sukker/sukrin
sammen til kanelsukker.
Tag gryden af varmen
og spis grøden drysset med kanelsukkeret.
Tips: De grove
kornflager kan fx være en blanding af spelt, rug, havregryn og/ eller quinoa.
Grøden kan forbedres
med rigtig vanilje, sukker og mandler samt flere æg, hvorefter den hældes i
form, afkøles og spises med varm rød sauce.
Energiberegning med
Sukrin:
Kalorier | | 167 kcal |
Protein | 99 | (22 %) |
Kulhydrat | 209 | (47 %) |
Fedt | 69 | (31 %) |
Kostfibre | 39 | |