Logo

Katrines Rugbrød uden mel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dette brød er et "tåleligt" alternativ for rugbrød eller franskbrød for allergikere der ikke kan tåle mel!

200 g hel hirse
200 g hirseflager (eller majs og/eller rismel)
200 g hørfrø (knust)
200 g fintrevet gulerod
100 g maizenamel
3 tsk salt
3 tsk honning
ca. vand

Hirsefrøene kommes i en gryde med rigeligt vand og koges op et øjeblik.

Gryden tages af varmen, låg lægges på og efter 10-15 min. hældes hirsefrøene i en sigte.

De overbruses kraftigt med koldt vand fra hanen så den slimede væske forsvinder. Sien rystes godt.
Alle ingredienserne sammenblandes, men vær lidt forsigtig med vandmængden i starten!

Dejen æltes godt i 5 min. og skal slippe bordet og hænder for at have tilpas konsistens. Den må dog ikke være for tør!
Dejen formes til et brød, lægges i en smurt form (eller bedre en rigtig rugbrødsform) og ridses i midten.

Brødet bages i 4 timer (dækket med folie) ved .

Herefter tages folien af - der slukkes for varmen - og brødet står i ovnen 30 minutter endnu.
Det færdige brød indpakkes i et rent, fugtigt klæde for ikke at danne hård skorpe.

Efter afkøling kan brødet skæres i tynde skiver.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.576 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her