Dette brød er et "tåleligt" alternativ for rugbrød eller franskbrød for allergikere der ikke kan tåle mel!
200 g hel hirse
200 g hirseflager (eller majs og/eller rismel)
200 g hørfrø (knust)
200 g fintrevet gulerod
100 g maizenamel
3 tsk salt
3 tsk honning
ca. vand
Hirsefrøene kommes i en gryde med rigeligt vand og koges op et øjeblik.
Gryden tages af varmen, låg lægges på og efter 10-15 min. hældes hirsefrøene i en sigte.
De overbruses kraftigt med koldt vand fra hanen så den slimede væske forsvinder. Sien rystes godt.
Alle ingredienserne sammenblandes, men vær lidt forsigtig med vandmængden i starten!
Dejen æltes godt i 5 min. og skal slippe bordet og hænder for at have tilpas konsistens. Den må dog ikke være for tør!
Dejen formes til et brød, lægges i en smurt form (eller bedre en rigtig rugbrødsform) og ridses i midten.
Brødet bages i 4 timer (dækket med folie) ved .
Herefter tages folien af - der slukkes for varmen - og brødet står i ovnen 30 minutter endnu.
Det færdige brød indpakkes i et rent, fugtigt klæde for ikke at danne hård skorpe.
Efter afkøling kan brødet skæres i tynde skiver.