Småkager
160 g smør eller margarine
80 g sukker
1 dl sirup
1 tsk kanel
1 tsk ingefær
1 tsk kardemomme
½ tsk nelliker
25 g smuttede mandler
2 tsk bagepulver
350 g hvedemel
Bland smør, sukker, sirup og kryderier i en gryde og varm det til smørret er smeltet, men ikke brændende. Tag gryden fra varmen. Skær mandlerne i snitter og kom dem i gryden. Rør bagepulver sammen med lidt af melet og kom det i dejen sammen med resten af melet. Rør blandingen til en ensartet masse, lad den stå koldt 1 -2 timer før den rulles i stænger, som trykkes lidt flade. Stilles koldt til næste dag. Skæres i ½ cm tynde skiver, sættes på bageplade med bagepapir. Bages ved 210° i 8-10 min.
Kattetunger er svenske småkager med krydderier og mandler, de minder en del om vore brune kager.
Tips: Blandingen med sukker, sirup og smør må ikke være varm, når melet kommes i. Kagerne er ikke fryseegnede.