Logo

Kartoffelkager - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det er kagernes form og farve, som har givet dem navnet. Kagerne er fyldt med flødeskumscreme.

 

Dej:

100 g smør

2 dl vand

100 g hvedemel (1 ½ dl)

2-3 æg

Fyld:

½ portion creme (se Linser)

1 ½ dl piskefløde

Pynt: 200 g rå marcipan

lidt flormelis + kakao

 

Dej: Kom smør og vand i en gryde og bring det til kogepunktet.

Kom melet i på en gang og rør godt, til blandingen har samlet sig.

Tag gryden fra var­men og rør æggene i et ad gangen - dejen skal være så fast i konsistens, at den ikke flyder ud under bagningen.

Kom dejen i en sprøjtepose med bred tylle og sprøjt 8 cm lange og 3 cm brede stænger på bagepapir lagt på bage­pladen.

Bag kagerne ved 200°C i 20-25 minutter.

Åbn ikke ovndøren under bag­ningen, så falder kagerne sammen.

Skær et låg af kagerne straks efter de er bagte, så dampen kan slippe ud.

T

ilbered cremen og lad den svale af.

Pisk fløden til skum og vend den i cremen.

Fyld kagerne hermed.

Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepa­pir - drys evt. med lidt flormelis.

Udstik runde plader på ca. 8 cm i diameter.

Rul dem lidt ovale og læg marcipanen på kagerne.

Drys med sigtet kakao.

 

Tips: Hvis kagerne bliver bløde, før fyldet kommes i, kan de tørres i ovnen ved 150°C, til de føles sprøde igen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.144 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her