Karamel:
100 g sukker
2 ½ dl vand
Dej:
165 g margarine eller smør
65 g sukker
1 tsk vanilje
1 tsk pulverkaffe
2 æg
165 g hvedemel
65 g kartoffelmel
2 tsk bagepulver
1 dl karamel
Karamel: Sukkeret koges lysebrunt på en varm pande.
1 dl kogende vand hældes forsigtigt over og koges med til saucen er
klumpfri.
Tilsæt 1 ½ dl vand og giv saucen et opkog.
Saucen afkøles.
Dej: Margarinen røres blød.
Sukker, vanilje og pulverkaffe drysses i.
Hele æg tilsættes, ét ad gangen.
Begge slags hvedemel og bagepulver sigtes sammen og røres i dejen skiftevis med karamellen.
Dejen fyldes i en velsmurt, melstrøet kageform, der stilles i en kold ovn.
Bages 50-55 minutter ved 200ºC.
Kagen kan flækkes og lægges sammen med mokkasmørcreme.
Den kan glaseres med mokkaglasur og pyntes med valnøddekerner eller
chokoladebønner.