Logo

Kage med marinerede røde bær og citronsorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sable aux fruits rouges, sorbet de citron - 4 personer
 
8 jordbær
16 hindbær
20 solbær
2 tomater
1 spsk rørsukker
½ spsk citronsaft
Salt, peber, sukker
Olivenolie
 
"Sable" (sandkage):
185 g smør
190 g hvedemel
90 g flormelis
110 g mandelmel (blendede mandler)
 
Citronsorbet:
½ dl citronsaft
½ dl limesaft
125 g sukker
150 g vand
Skal af ¼ appelsin
1 Granny Smith æble
 
Pynt:
2 spsk kagecreme
4 spsk flødeskum
2 spsk rød coulis
 
Sable: Rør 110 g smør, hvedemel og flormelis sammen.
Rør mandelmel og 75 g smør sammen.
Bland de to deje og lad hvile på køl i 4 timer.
Fyld dejen i 4 runde forme og bag dem 7-10 minutter ved 150°C, til kagerne er gennembagt.
 
Halver evt. nogle af bærrene og mariner i rørsukker og citronsaft.
Flå tomaterne skær i kvarte og fjern kernerne. Læg tomatkødet på et fad som små blade, drys salt, peber og sukker over og pensl med en anelse olivenolie, stil fadet i ovnen ved 90° i 3 timer. 
Bland de konfiterede "tomatblade" med bærrene.   
 
Citronsorbet: Skræl æblet, skær i små tern og kog med vand og sukker.
Tilsæt til sidst citron- og limesaft samt appelsinskal.
Kør alle ingredienser på en blender, si massen og kør på ismaskinen.
 
Pynt: Bland kagecreme og flødeskum.
Anret de marinerede bær på kagebundene og ske cremen over.
Pynt med coulis'en.
260 kalorier pr. person.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.635 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her