Sable aux fruits rouges, sorbet de citron - 4 personer
8 jordbær
16 hindbær
20 solbær
2 tomater
1 spsk rørsukker
½ spsk citronsaft
Salt, peber, sukker
Olivenolie
"Sable" (sandkage):
185 g smør
190 g hvedemel
90 g flormelis
110 g mandelmel (blendede mandler)
Citronsorbet:
½ dl citronsaft
½ dl limesaft
125 g sukker
150 g vand
Skal af ¼ appelsin
1 Granny Smith æble
Pynt:
2 spsk kagecreme
4 spsk flødeskum
2 spsk rød coulis
Sable: Rør 110 g smør, hvedemel og flormelis sammen.
Rør mandelmel og 75 g smør sammen.
Bland de to deje og lad hvile på køl i 4 timer.
Fyld dejen i 4 runde forme og bag dem 7-10 minutter ved 150°C, til kagerne er gennembagt.
Halver evt. nogle af bærrene og mariner i rørsukker og citronsaft.
Flå tomaterne skær i kvarte og fjern kernerne. Læg tomatkødet på et fad som små blade, drys salt, peber og sukker over og pensl med en anelse olivenolie, stil fadet i ovnen ved 90° i 3 timer.
Bland de konfiterede "tomatblade" med bærrene.
Citronsorbet: Skræl æblet, skær i små tern og kog med vand og sukker.
Tilsæt til sidst citron- og limesaft samt appelsinskal.
Kør alle ingredienser på en blender, si massen og kør på ismaskinen.
Pynt: Bland kagecreme og flødeskum.
Anret de marinerede bær på kagebundene og ske cremen over.
Pynt med coulis'en.
260 kalorier pr. person.