Logo

Kage med pinjekerner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

12 – 15 skiver

150 g smør
150 g sukker
fintrevet skal af 1 citron
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 knsp. salt
3 let sammenpiskede æg
50 g pinjekerner eller mandelflager
50 g hakkede røde cocktailbær
12 let knuste sukkerknalder

Pisk smør, sukker og citronskal let og luftigt med en håndmixeren.
Bland hvedemel, bagepulver og salt i en skål.
Kom æggene i smørmassen lidt ad gangen sammen med lidt hvedemel, så dejen ikke skiller.
Rør resten af melet i dejen og fordel den i en smurt kageform { ca. 23 cm i diameter).
Glat overfladen med bagsiden af en ske og drys den med pinjekerner, hakkede cocktailbær og de knuste sukkerknalder.
Sæt kagen i en 180° varm ovn i 35-40 min. - tjek med en kødnål i midten af kagen, om den er gennembagt (hvis ikke, så giv den lidt længere).
Lad kagen køle lidt af i formen i 15 min., før den vendes ud og køler helt af.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.276 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her