12 – 15 skiver
150 g smør
150 g sukker
fintrevet skal af 1 citron
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 knsp. salt
3 let sammenpiskede æg
50 g pinjekerner eller mandelflager
50 g hakkede røde cocktailbær
12 let knuste sukkerknalder
Pisk smør, sukker og citronskal let og luftigt med en håndmixeren.
Bland hvedemel, bagepulver og salt i en skål.
Kom æggene i smørmassen lidt ad gangen sammen med lidt hvedemel, så dejen ikke skiller.
Rør resten af melet i dejen og fordel den i en smurt kageform { ca. 23 cm i diameter).
Glat overfladen med bagsiden af en ske og drys den med pinjekerner, hakkede cocktailbær og de knuste sukkerknalder.
Sæt kagen i en 180° varm ovn i 35-40 min. - tjek med en kødnål i midten af kagen, om den er gennembagt (hvis ikke, så giv den lidt længere).
Lad kagen køle lidt af i formen i 15 min., før den vendes ud og køler helt af.
--