75 g lyse rosiner
1 dl whisky eller brandy
325 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 spsk kanel
2 store æg vægtklasse 2
11/4 dl vindruekerneolie eller majsolie
250 g rørsukker
½ liter revne gulerødder og courgetter
100 g grofthakkede valnøddekerner
Glasur:
200 g flødeost naturel
50 g blødt smør
ca. 100 g flormelis
Pynt:
valnøddekerner og kandiseret violer
Lad rosiner trække i whisky/brandyen 20-30 minutter - evt. længere.
Sigt hvedemel, bagepulverog natron samt kanel i en skål.
Pisk æg, olie og sukker sammen og vend den krydrede melblanding i dejen sammen med courgetter, gulerødder og de hakkede valnødde-kerner.
Rør dejen sammen og hæld den i en velsmurt, letraspet springform 22 cm i diameter og bag kagen i ovnen ved 180°C, 50-60 minutter til den føles fast.
Tag kagen ud og lad den afkøle i formen 15 minutter, før den flyttes over på en bagerist og afkøler helt.
Til glasuren piskes flødeost og smør let og luftig med flormelis og glasuren smøres i et jævnt lag over kagen, der pyntes med valnødde-kerner og kandiseret violer.
Tips: En pragtfuld kage, saftig og med masser af smag, som passer godt
både til kaffe og te eller som dessert sammen med frugtsalat.