Frugterne til den lækre sommerkage grilles udendørs, men på en regnvejrsdag kan den også laves inden døre. Kagen er perfekt til picnickurven, fordi den er så robust.
Frugt fra grill er den nemmeste sommerdessert, fx jordbær, flækkede abrikoser, både af nektariner og halve tamarilloser.
Før frugterne spiddes på træpinde, skal de soppe et par minutter i aromatisk sirup, færdigkøbt, fx passionsfrugt eller hjemmelavet timiansirup.
En gammeldags gærkage uden dikkedarer, kaldet galette på fransk, er perfekt til varme, saftige frugter fra grill.
Den gode galette:
25 g gær
3 spsk lunt vand
125 g blødt smør
1 stort æg
3 spsk rørsukker, knuses i en morter
ca. 250 g hvedemel
Drys:
50 g smør
½ dl rørsukker
ca. 1 dl tørrede kokoschips
Rør smuldret gær glat med vand. Pisk smør med æg og sukker, drys hvedemel over, tilsæt gærvæske, og rør og ælt dejen sammen. Den skal være ret blød og skal hæve lunt og tildækket, ca. 1 ½ time.
Derefter trykkes den ned og klappes ud til en rund kage, så stor som bagepladen har plads til. Kanten må godt være lidt tykkere. Fordel små klatter smør på toppen, drys rørsukker og kokos over, og bag kagen i en 200° varm ovn i ca. 15 minutter.
Timiansirup
Bring 3 dl vand i kog med 300 g sukker, en lang strimmel ubehandlet citronskal og en håndfuld citrontimian. Kog i 5 minutter, afkøl og si siruppen.