15 g gær
1 tsk sukker
500 g hvedemel
3 dl vand
salt
Opløs 1 tsk sukker i 3 dl lunkent vand og rør 15 g gær ud heri.
Stil det på et lunt sted, til det begynder at gære, og der kommer lidt
skum på overfladen.
Kom hvedemel, salt og evt. ekstra lunkent vand i og ælt det til dejen i løbet
af ca 10 minutter bliver blød og elastisk.
Stil dejen lunt og lad den hæve til dobbelt størrelse, hvilket tager ca.
30 minutter.
Slå dejen ned, ælt den og lad den stå tildækket yderligere 30
minutter.
Del nu dejen i boller på størrelse med æbler, og på en melet bordplade
rulles hver bolle ud til en pandekage med en diameter på 20-25 cm.
Drys hvedemel på
I bunden af en ovn, der opvarmes til 200ºC, lægges et stykke
aluminiumsfolie og pandekagerne bages herpå en ad gangen i ca. 4
minutter.
Læg et stykke klæde over brødene, efterhånden som de bliver
færdige.