150 g smør eller margarine
1 dl sukker
1 stort æg
31/2 dl hvedemel
flormelis
Fyld:
100 g smør eller margarine
1 ½ dl sukker
1 ½ tsk vaniljesukker
2 æg
150 g mandler
1 appelsin
½ syltet appelsinskal
Rør fedtstof og sukker luftigt.
Pisk ægget sammen, tag 1 spsk fra til pensling og hæld resten i dejen.
Rør godt rundt og tilsæt melet lidt ad gangen.
Arbejd det godt ind, men ikke mere end nødvendigt.
Tryk ⅔ af dejen ud i en form, 22 cm. i diameter, gerne med løs kant.
Lad den gå et par cm. op ad kanten.
Læg resten af dejen koldt.
Rør fedtstof og sukker sammen til fyldet og kom vaniljesukker i.
Tilsæt æggene, et ad gangen, og rør det til en luftig dej.
Skold og smut mandlerne.
Tør dem i køkkenrulle og mal dem i en kværn.
Riv skallen på appelsinen, hak den syltede appelsinskal og bland det hele i dejen sammen med mandlerne.
Hæld fyldet i dejen og bag den ved 175°C i ca. 15 minutter.
Rul resten af dejen ud på et melet bord og skær remser ud, ca 1 cm. brede.
Tag kagen ud af ovnen og læg remserne på kagen i rudemønster.
Pensl dejen med resten af det sammenpiskede æg og bag kagen i
yderligere ca. 30 minutter.
Lad kagen køle, fjern kanten og lad kagen få stuetemperatur.
Sigt flormelis over og server.