Logo

Mandeltærte på norsk facon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

150 g smør eller margarine
1 dl sukker
1 stort æg
31/2 dl hvedemel
flormelis

Fyld:
100 g smør eller margarine
1 ½ dl sukker
1 ½ tsk vaniljesukker
2 æg
150 g mandler
1 appelsin
½ syltet appelsinskal

Rør fedtstof og sukker luftigt.
Pisk ægget sammen, tag 1 spsk fra til pensling og hæld resten i dejen.
Rør godt rundt og tilsæt melet lidt ad gangen.
Arbejd det godt ind, men ikke mere end nødvendigt.
Tryk ⅔ af dejen ud i en form, 22 cm. i diameter, gerne med løs kant.
Lad den gå et par cm. op ad kanten.
Læg resten af dejen koldt.
Rør fedtstof og sukker sammen til fyldet og kom vaniljesukker i.
Tilsæt æggene, et ad gangen, og rør det til en luftig dej.
Skold og smut mandlerne.
Tør dem i køkkenrulle og mal dem i en kværn.
Riv skallen på appelsinen, hak den syltede appelsinskal og bland det hele i dejen sammen med mandlerne.
Hæld fyldet i dejen og bag den ved 175°C i ca. 15 minutter.
Rul resten af dejen ud på et melet bord og skær remser ud, ca 1 cm. brede.
Tag kagen ud af ovnen og læg remserne på kagen i rudemønster.
Pensl dejen med resten af det sammenpiskede æg og bag kagen i
yderligere ca. 30 minutter.
Lad kagen køle, fjern kanten og lad kagen få stuetemperatur.
Sigt flormelis over og server.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.611 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her