Dej:
100 g smør
150 g hvedemel
1 spsk sukker
½ æg
100 g mørk chokolade
10 g smør
Kagecreme:
2 æg
1 spsk sukker
1 spsk Maizena
2 ½ dl mælk
½ stang vanilje
1 ½ dl piskefløde
500 g jordbær
200 g ribsgele
Smørret smuldres i melet.
De øvrige ingredienser tilsættes.
Dejen samles hurtigt og lægges i køleskabet ca. 1 time.
Dejen kan også laves i en foodprocessor.
En tærteform beklædes med dejen.
Bages ca. 15 min. ved 200ºC på midterste ovnribbe.
Afkøles.
Chokoladen smeltes sammen med smørret.
Tærtebunden beklædes med chokoladen.
Æg, sukker, majsstivelse og mælk piskes sammen i en gryde og varmes op
under piskning.
Vanille piskes i.
Når cremen er afkølet piskes fløden til skum og vendes i cremen.
Cremen fordeles i tærtebunden.
Jordbærrene fordeles over cremen.
Ribsgeleen smeltes til den er tykflydende.
Geleen røres igennem og hældes over jordbærrene.
Tærten sættes koldt.