(opskrift fra Diabetesforeningen, Landsforeningen for Sukkersyge. Temahæfte /3) Tærten rækker til 8 personer.
Tærtebund:
75 g hvedemel
75 g grahamsmel
50 g plantemargarine
1 tsk bagepulver
ca. 4 tsk vand
Fyld:
300 g kirsebær uden sten
1,5 dl kirsebærsaft
sødestof
3 blade husblas
Margarinen skæres i mindre stykker og smuldres i melet, tilsat bagepulver.
Dejen samles med vand.
Udrulles tyndt og lægges i en tærteform (ca. 23 cm i diameter).
Bunden prikkes med en gaffel og stilles koldt i ca. ½ time.
Bages ved 200°C på næstøverste ribbe i 15 minutter.
Kirsebær og saft opvarmes og smages til med sødestof.
Afdryppes i en sigte.
Saften tilsættes den udblødte husblas.
Geleen afkøles og hældes forsigtigt over tærten, inden den stivner.
1/8 af tærten svarer til: 1 portion fra Brødgruppe A, ½ portion fra Frugtgruppen, 1½ portion fra Fedtgruppen.
Tips: Tærtebunden kan anvendes til middags- eller frokostretter, tilsættes da lidt salt.