Jordbær og rabarber
klæder hinanden vældig godt prøv denne skønne opskrift på tærte...
1 tærte til 6
personer. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 45 min.
Fyld:
250 g rabarber
250 g friske jordbær
100 g sukker
1½ spsk majsstivelse
1 tsk frisk revet
ingefær
1 økologisk citron
Dej:
175 g hvedemel
100 g havregryn
100 g sukker
1 tsk bagepulver
1 tsk fintrevet
citronskal
¼ tsk salt
75 g blødt smør
1 æg
Tilbehør:
flormelis,
piskefløde eller cremefraiche
*
RENS rabarberne, og
skær dem i 3 cm lange stykker.
Skyl jordbærrene,
nip dem og skær dem i halve eller kvarte.
Vend frugterne
sammen med sukker, majsstivelse, ingefær og fintrevet citronskal
(tag 1 tsk
citronskal fra til dejen).
Lad fyldet trække i
20 min.
TÆND ovnen på 180 °C.
RØR mel, havre,
sukker, bagepulver, citronskal og salt sammen, og rør det bløde smør i.
Tilsæt æg, saml
dejen, og pres den ud i en tærteform (12x36 cm eller 22 cm i diameter).
FORDEL fyldet på den
rå tærtebund med en hulske, og dryp lidt af saften over frugten.
BAG tærten i ca. 45
min. til dejen er gennembagt og frugten har "sat" sig.
LAD tærten blive lun
eller kold, og server med flormelisdrys og koldt flødeskum eller cremefraiche.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin