Tærtebund:
1 ½ dl flormelis (100 g)
3 dl hvedemel (180 g)
100 g margarine
1 æg
evt. 1-2 spsk kold vand
50 g revet marcipan
50 g mørk chokolade
Cremefyld:
2 æg
1 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
21/2 dl mælk
½ tsk vaniljesukker
Pynt:
400 g jordbær eller 4-5 kiwi og 10 – 20 vindruer
200 g gele til garnering fx. ribs eller æble
Kom flormelis, hvedemel og margarine i foodprocessor og findel.
Tilsæt æg og vand til dejen samler sig.
Rul dejen ud og beklæd en tærteform (Ø 26 cm) med den.
Bag bunden ved 200ºC i 20 min. Afkøl.
Kom revet marcipan og hakket chokolade over bunden.
Pisk ingredienserne til cremen sammen i en skål og kog i mikroovnen i 2
min ved 850W.
Pisk cremen igennem og kog igen 1 min. Pisk og kog igen 1 min.
Pisk cremen igennem og afkøl den.
Bland flødeskum og creme og kom det på tærten.
Må gerne gøres dagen i forvejen, så bunden kan slå sig lidt.
Pynt tærten med jordbær eller vindruer og kiwi i skiver (eller begge
dele).
Geléen lunes ca. 1 min. ved 850 W i mikroovnen, røres igennem og kom
det på tærten.
Tærten stilles koldt indtil servering.