200 g margarine
2 dl mælk
100 g gær (2 pk)
2 æg
1 tsk salt
2 spsk sukker
600 g hvedemel
Remonce:
150 g margarine
150 g brun farin
1 tsk kanel
Creme:
2 æggeblommer
4 spsk sukker
4 dl mælk
2 spsk hvedemel
2 tsk vaniljesukker
Smelt margarine og afkøl den.
Imens lunes mælken, og gæret udrørers heri.
Herefter æltes alle ingredienserne godt sammen, og sættes til hævning til dobbelt størrelse i ca. 15 min.
⅓ af dejen rulles ud, så den måler ca. 30x20 cm., passende til bunden af en lille bradepande.
Pladen skal være ca. 1 cm tyk.
Lægges over i bradepanden.
Ingredienserne til remonce røres sammen ved lav varme i en gryde.
Afkøl den let, og smør ca. 4 spsk af remoncen ud på hele fladen i
bradepanden.
Det skal bare være et tyndt lag.
Cremen koges op i en gryde, og koges et par minutter under kraftig
piskning, for at få en fyldig konsistens.
Bredes ud på dej -og remoncefladen i bradepanden.
Den resterende dej rulles ud (ca. 60x20), og den resterende remonce
smøres ud på hele fladen i et jævnt tyndt lag.
Rul dejen fra den smalle side, og skær rullen ud i 12 lige store stykker.
De 12 snegle lægges oven på cremen i bradepanden, og stilles til hævning i 30 min.
Pensles med æg og bages på midterste ovnrille ved 220ºC ca. 15 min.
Efter afkøling pyntes kagen med glasur.