Jordbær og rabarber
klæder hinanden vældig godt, prøv denne skønne opskrift på dessert...
4-6 personer.
Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 45 min.
#
400 g rabarber
125 g sukker
1 økologisk appelsin
250 g jordbær
Krymmeldej:
75 g havregryn
50 g mel
50 g smør
50 g rørsukker
100 g knuste
makroner
Tilbehør:
flødeskum, flødeis
eller cremefraiche
*
TÆND ovnen på 160 °C
varmluft.
RENS rabarberne, og
skær dem i 3 cm lange stykker.
Vend dem sammen med
sukker og fintrevet appelsinskal i et ovnfast fad.
Dæk løst med alufolie,
og sæt fadet i ovnen i ca. 15 min.
Tag aliufolien af,
og giv rabarberne 10-15 min. mere.
BLAND mel og
havregryn, og smuldr smørret i.
Tilsæt sukker og
knuste makroner, og bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir.
Bag det i ovnen i
10-15 min.
SKYL jordbærrene,
nip dem og skær dem i kvarte.
TAG rabarber og
krymmeldej ud af ovnen.
Vend jordbær i
rabarberne, og drys krymmeldejen over.
Sæt fadet i ovnen i
15-20 min.
SERVER desserten
varm eller lun med det valgte tilbehør.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin