Jordbær og rabarber klæder hinanden usædvanlig godt. Jordbærrene fremhæver både rabarbernes sarte smag og deres farve.
16 alm. eller 8 stk. jumbo cupcakes:
150 g hakkede rabarber, friske eller frosne
200 g sukker + 3 spsk, hvis du bruger friske rabarber (se trin A)
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk stødt kanel
125 g smør ved stuetemperatur
2 æg
1 tsk vaniljeessens
2 ½ dl kærnemælk (du kan også bruge sødmælk, men så skal du udelade natron)
Jordbærgelé:
115 g jordbærsyltetøj
175 g friske jordbær, nippede, skyllede og skåret i kvarte på langs til pynt
A. Hvis du bruger friske rabarber, så skyl dem, skær det nederste af, og skær dem i små skiver.
Læg dem i en si i vasken eller over en skål.
Drys dem med 3 spsk sukker, og lad dem trække i 1 time.
Det gør dem mere møre og kalder smagen frem.
B. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel. bagepulver, natron og kanel, og stil det til side.
C. Rør smør og sukker i køkkenmaskinens store skål, til det er cremet og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt efter hvert af dem.
Rør vaniljeessens i.
Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med kærnemælk eller mælk, mens du hele tiden pisker.
Når dejen er glat, vender du rabarberstykkerne i.
D. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i 20-25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og stil dem afkøling.
E. Smelt jordbærsyltetøjet over meget svag varme.
Når det lige akkurat er smeltet, pensler du det på de kolde kager med en bagepensel.
Læg jordbærstykkerne i en cirkel i midten, og pensl dem med lidt syltetøj, så de bliver liggende og får en blank overflade.