Denne opskrift er perfekt en varm sommerdag i jordbærsæsonen. Brug de sødeste og mest saftige jordbær.
18 dekadente cupcakes:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
4 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
Pynt:
3 ½ dl piskefløde
4 spsk flormelis. sigtet
1 tsk vaniljeekstrakt
375 g små jordbær i skiver
4 spsk jordbærgele
1 spsk vand
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Rør alle ingredienser kagerne sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Lav pynt: Pisk fløde, flormelis og vanilje i en lille skål, til der dannes bløde toppe. Fordel skummet på kagerne og arranger jordbærrene ovenpå.
Varm jordbærgele og vand op i en lille gryde. til det er smeltet.
Pensl det på jordbærrene. Stil kagerne koldt, til de skal serveres.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 2 dage.
Variationer:
Cupcakes med jordbær og hvid chokolade
Følg basisopskriften. Tilsæt 100 g hvide chokoladeknapper, efter at dejen er rørt sammen.
Cupcakes med jordbær og honning
Følg basisopskriften. I pynten erstattes flormelis med 2 spsk honning.
Cupcakes med jordbær og lime
Følg basisopskriften. I pynten erstattes vaniljeekstrakt med 1 spsk limesaft.
Erstat jordbærgele med limegele.