4 personer
Svesker:
200 g svesker
5 dl rødvin
1 ½ dl sukker
2 stykker hel kanel
Mandelflager
75 g smør
½ dl mælk
1 dl krystalsukker
25 g glukose
225 g mandelflager
Råcreme
5 æggeblommer (pasteuriserede)
1 dl sukker
1 spsk vaniljesukker
5 dl piskefløde
Sveskerne
Smelt sukkeret i en gryde, så det bliver gyldenbrunt.Tilsæt rødvin og kanel. Lad det koge 5 min.Tilsæt sveskerne og lad det småkoge 15 min., så rødvinen koger ind. Lad det køle af.
Mandelflagerne
Forvarm ovnen til 200°. Kog smør, mælk, sukker og glukose til massen begynder at slippe fra grydekanten.Tilsæt mandler og lad det koge videre, til de er godt blandede med resten. Dæk en bageplade med bagepapir og fordel massen i ca. 25 klatter. Sæt pladen i ovnen og dæmp temperaturen til 175°. Bag flagerne i 12-15 min. Lad dem køle af på en rist.
Råcremen
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker let og luftigt. Vend letpisket flødeskum i æggesnapsen. (I stedet for færdigt vaniljesukker kan man bruge flormelis og tilsætte ægte vaniljekorn).
Fordel frugt og råcreme i glas. Server mandelflager til.
Tips: Ved for høj ovnvarme kan mandelflagerne blive brændte i kanten og lyse på midten.