lagkagebunde
3 æg
75 g sukker
75 g hvedemel
fyld og pynt
150 ml piskefløde
sukker efter smag
225 g jordbær
225 g abrikoser
Skær abrikoserne halvt over og fjern stenene.
Kog abrikoserne i en lille smule vand med sukker efter smag, indtil de er
møre.
Vask jordbærrene og skær dem halvt over.
Lagkagebundene tilberedes ved at piske æg og sukker på maksimal
hastighed, indtil dejen er lysegul og tyk.
Fjern skålen og piskeriset.
Vend melet i blandingen vha. en stor metalske.
Gør dette forsigtigt for at holde lagkagebundene lette.
Fyld dejen i 2 smurte og forede 18 cm lagkageforme.
Bages ved 120°C i ca. 20 minutter, indtil kagen springer tilbage, når
der røres let ved den.
Vend bundene ud på en rist.
Pisk piskefløden på maksimal hastighed, indtil den er stiv.
Tilsæt sukker efter smag.
Skær abrikoserne og en tredjedel af jordbærrene i små stykker.
Bland dem i halvdelen af flødeskummet.
Fordel dette over en af lagkagebundene og læg den anden bund ovenpå.
Fordel resten af flødeskummet ovenpå og pynt med resten af
jordbærrene.