Logo

Hvedebrød, koldhævet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dette brød er nemt og lækkert. Det skal dog hæve i 12-24 timer, så lav det i god tid. Prøv det som snack, til eftermiddagsteen eller kaffen lunt gerne lunt fra ovnen eller til en sandwich.

 

2 Stk.  

Tilberedningstid: 16-24 timer arbejdstid: ca. 20 min.

15 g gær (ca. ¼ pakke)

1 liter vand

1 ½-2 spsk. groft salt

evt. 2 spsk. olivenolie

ca. 1 ½ kg hvedemel (2 ½ Liter)

Smuldr gæren og rør den ud i lidt af vandet. Tilsæt det resterende vand, salt, evt. olie og ca. ¾ af melet. Ælt ingredienserne sammen til en dej under tilsætning af evt. mere mel. Dejen skal være smidig og lidt klæbrig. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet 12-20 timer. Form 2 brød og sæt dem på bageplade med bagepapir. Lad brødene efterhæve ca. 2 timer ved stuetemperatur. Bag brødene nederst i ovn ved 200 °C ca. 45 min. Brødene er færdigbagte, når det lyder hult ved bank på undersiden. Afkøl på rist.

 

Tip: Pensl brødene med sammenpisket æg og drys med sesamfrø, birkes, nigellafrø (jomfru-i-det-grønne), solsikke- eller græskarfrø.

Rids brødene med en skarp kniv på langs, på tværs eller i et rudemønster.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.117 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her