Logo

Hvedebrød, groft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dette grove brød laves blandt andet med fuldkornsmel og knækkede hvedekerner. Det er let og nemt at lave. Prøv det til som tilbehør til hovedrettet eller som lækkert mellemmåltid eller snack.

 

50 g gær
2 ½ dl vand
200 g kvark
3 spsk olie
2 tsk salt
2 dl knækkede hvedkerner
2 dl fuldkornsmel
7 dl hvedemel
æg
knækkede hvedekerner

Rør gæren ud i vandet, tilsæt kvark, olie, salt og kerner.
Bland fuldkornsmel i og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, til dejen er blød og slipper hænderne.
Ælt godt igennem, gerne 15 minutter.
Stil den til hævning i 1 time.
Ælt dejen igennem igen og form det til et aflangt brød, der efterhæver 15 minutter.
Rids brødet med en skarp kniv, pensl det med æg, pisket sammen med 1 spsk vand, og drys knækkede hvedekerner over.
Bag brødet i ovnen ved 225°C i ca ½ time.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.584 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her