½ dl havregryn
3 dl vand
1 ½ tsk salt.
1 spsk sirup eller sukker
25 g gær
80 g pekannødder
250 g hvedemel
sammenpisket æg til pensling
*
Kog grynene op med 2dl vand og tag dem af varmen efter 3-4 min.
Hæld blandingen op i dejskålen.
Tilsæt resten af vandet smag til med salt og sukker.
Når blandingen er fingervarm tilsættes smuldret gær og halvdelen af melet piskes i skålen
Lad blandingen stå ca. 45 min.
Ælt derefter dejen færdig med nødderne og det hvedemel den kan tage.
Den må gerne være temmelig lind.
Form den straks til boller og lad dem efterhæve 45 min. et lunt sted.
Lige inden de bages pensles de med sammenpisket æg.
Bages ved 225ºC C i ca.14 min.
Tips: Havren og den særlige hæveteknik gør at bollerne er lige så gode
næste morgen, hvis man bager dem om aftenen.