50 g fuldkornshvedemel
1 knsp salt
50 g havregryn
1 æg
15 g farin
3 dl mælk
1 spsk smeltet margarine
Bland hvedemel, salt og havregryn.
Pisk ægget i en skål sammen med farin, mælk og den smeltede margarine. Rør hvedemel, salt og havregryn i.
Lad dejen stå i 30 minutter, eller - hvis det er mere belejligt - dæk den til og lad den stå natten over og pisk så igen, inden dejen skal bruges.
En slip-let pande opvarmes (smøres om nødvendigt med lidt olie).
Når panden er varm, hælder man præcis så meget dej i den, at bunden er dækket af et tynd lag.
Vip panden, så dejen spredes jævnt, og bag, indtil den bobler.
Vend pandekagen og bag den anden side, indtil den er gyldenbrun.
Læg pandekagen på en opvarmet tallerken og hold den varm, mens du bager resten.
Kan serveres med ahornsirup, frisk frugt eller frugtkompot. Pandekagerne kan også smøres med smør.
Tips: Der bliver ca 8 pandekager af denne portion.