Logo

Grundopskrift på tørkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dette er grundopskriften til alle tørkager. Det er muligt at tilsætte alle former for ingredienser når dejen er rørt sammen.
 
Grundopskrift:
250 g hvedemel
250 g stødt melis
2 tsk bagepulver
250 g margarine/smør
2 dl mælk
3 æg
 
Tilsæt nu ingredienser efter smag, fx.:
kakaopulver 
hakket chokolade 
appelsinsaft 
mandelessens
osv.
 
Tænd ovnen og indstil den på 175°C.
Smelt fedtstof og bland dette med mælken.
Bland alle de "tørre" ingredienser i en skål og tilsæt mælkeblandingen og hele æg.
Rør sammen med en dejskraber eller ske.
Tilsæt nu de smagskilder du selv synes, så det bliver en kage lige efter din smag.
Bag kagen midt i ovnen i en smurt eller foret form (ca. 20 x 30 cm) i ca. 30-40 min.
Vi fik for mange år siden denne grundopskrift fra en konditor.
Da vi er blevet lidt mere kostbevidste siden dengang har vi eksperimenteret lidt og det er muligt at spare på både fedtstof og sukker.
Prøv dig frem og find din egen grænse.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.990 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her