Logo

Grahamsbrød med surdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Med denne brødopskrift skal man være tålmodig, da surdejen skal stå i 1-2 dage inden brødet bages. Brødet er perfekt til en sandwich, på madpakken eller med en klat smør på lunt fra ovnen.

 

3 ½ dl grahamsmel
2 ½ dl kærnemælk
50 g gær
1 ½ dl lunkent vand
2 tsk salt
4 dl grahamsmel
2 ½ dl hvedemel
 
Grahamsmel og kærnemælk røres sammen og står tildækket 1-2 døgn.
Gæren opløses i vandet.
Surdej, salt, grahamsmel og hvedemel tilsættes og dejen æltes godt igennem.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time.
Dejen slås ned og formes til et brød.
Efterhæver på pladen ca. 30 min.
Brødet ridses og bages ca. 35 min ved 200ºC.
Køles af på en rist med bunden i vejret.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.996 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her