4 mellemstore kogte kartofler
3 dl vand
½-1 tsk salt
2 tsk sukker
50 g gær
6 dl grahamsmel
ca. 6 dl hvedemel
2 spsk anis og fennikel eller 3 spsk syltet hakket appelsinskal
Purér eller mos de kogte kartofler i en skål.
Varm vandet, til det er håndvarmt.
Bland det med kartofler, salt, sukker og gær.
Rør rundt til gæren er opløst.
Tilsæt grahamsmel, størstedelen af hvedemelet samt krydderier.
Rør og ælt dejen til den er smidig og lad den hæve ca. 30 min.
Hæld dejen ud på bagebordet og ælt resten af hvedemelet i.
Ælt dejen, til den er smidig og glat.
Del den i to dele og rul hver del til brød, som lægges i smurte og
meldryssede forme, ca. 1 ½ l. Hæver til dobbelt størrelse.
Bages i den nederste del af ovnen ved 200º i ca. 50 min.
Pensles med koldt vand.