1 brød. Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid i alt: 1-1¼ time.
Bagetid: ½ time. Fryseegnet
#
50 g smør eller margarine
1 dl vand
50 g gær
1 tsk salt
2 spsk honning
1 dl kefir el. yoghurt naturel
250 g grahamsmel (4 dl)
250 g hvedemel (4 dl)
*
1. Smelt fedtstoffet. Bland væden i. Opløs gæren heri.
2. Tilsæt salt, honning, kefir eller yoghurt samt
grahamsmel. Rør det godt sammen.
3. Kom hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen blank og
smidig.
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 30-35 min.
4. Ælt dejen let sammen og form den til et aflangt brød.
Læg brødet i en smurt form og lad det efterhæve i ca. ½
time.
Pensl med vand og bag brødet på ovnens nederste rille ved
190-200 °C i ca. ½ time.
Tag brødet ud af formen og lad det svale på en bagerist.