125 g smør (blødgjort)
11/4 dl farin
2 æg
3 dl hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
1 ½ tsk stødt kardemomme
200 g kold, kogt græskar, moset
2 spsk lys sirup
100 g udstenede dadler, hakkede
Ovnen forvarmes til 180°. En dyb randform (20 cm) smøres.
Kom alle ingredienserne i en stor skål og pisk dem sammen med håndmikser på trin.
Sæt hastigheden op til trin 2 og pisk i yderligere 2 min, el. til dejen er glat og har skiftet farve.
Dejen kommes i formen, overfladen glattes med en spartel, og kagen bages i 40 min, eller tilder ikke hænger noget ved et grillspid, der stikkes ind i kagens midte.
Sættes til side i 5 min, inden den vendes ud på en rist til afkøling.
Pudres med flormelis eller dækkes med glasur.
Til fx 1 græskarbrød (1100-1200 g): bruges ca. 300 g kogt/håndvarmt,
moset græskar. Kernerne kan bruges til at drysse ovenpå.