Græskarrene er tit så store, at der er frugtkød nok til både suppen og mindst en kage. Server græskarkagen med en blanding af flødeskum og mager kvark og masser af udskårne, friske frugter. Hvis du ikke kan skaffi græskar, kan det erstattes med squash.
3 æg
3 ½ dl råsukker
5-6 dl groftrevet græskar
1 ½ dl raps- eller olivenolie
3 ½ dl hvedemel
½ tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk salt
1 ½ tsk revet, frisk ingefær
1 tsk kardemomme
½ tsk muskatnød
2 tsk kanel
100 g mørk chokolade
2 dl nødder eller mandler
sesamfrø til formen
Smør en springform og drys den med sesamfrø.
Varm ovnen op til 175°C.
Pisk æg og sukker luftigt.
Rør græskar og olie i.
Bland hvedemel, bagepulver, natron og alle krydderierne.
Hak chokoladen og nødderne groft.
Rør melblandingen i æggemassen og vend chokolade og nødder i.
Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 1 time i den nederste del af ovnen.