Kager
250 g blødt smør
3 dl sukker (250 g)
2 æg
8 dl hvedemel (500 g)
marmelade
Rør smør og sukker sammen, gerne med en elpisker. Tilsæt æggene, et ad gangen. Sigt melet i og saml dejen. Ælt den forsigtigt på et meldrysset bord. Hvis den er for blød, lægges den 30 minutter i køleskabet.
Rul dejen ud i knapt 5 mm tykkelse og stik cirkler ud (6 cm i diameter), fx. med et glas. På halvdelen af kagerne laver man ansigter; stik små huller ud til øjne, og lav et lille snit til munden - smil på!
Bag kagerne i en 190° varm ovn i 10-12 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle på bageristen.
Læg dem sammen to og to om marmelade; nederst en af de "almindelige" kager, øverst en kage med ansigt. Der bliver ca. 20 glade ansigter af portionen.
Tips: Brug hætten fra en kuglepen eller en tus til at stikke huller ud til øjne.
Marmeladen skal være ret stiv, ellers flyder den ud af kagerne.