500 g hvedemel
2 tsk salt
2 tsk sukker
smør som en valnød
25 g gær
3 dl vand
hvedeklid eller -kærner
desuden:
2 nye lerpotter (ca. 15 cm. i diameter)
olie
Skyl potterne og tør dem grundigt.
Smør dem indvendigt med olie og lad dem bage i ovnen ved 200°C i ½ time.
Rør gæren med 1 tsk sukker og 1 dl håndvarmt vand.
Lad det stå, til det skummer.
Hæld hvedemel, salt og resten af sukkeret i en stor skål.
Gnid smørret i.
Hæld gæren og resten af vandet i og ælt dejen, der skal slippe skålen.
Ælt dejen grundigt på et melet bord og fordel den i de to smurte potter.
Dæk med smurt husholdningsfilm og lad brødene hæve til dobbelt størrelse.
Smør toppen med mælk og drys med hvedeklid eller –kærner.
Bag brødene ved 220°C i 40 minutter.
Vend dem ud af potterne og lad dem køle på bageristen.