Denne kage består faktisk af en meget enkel og klassisk sandkage, der stammer fra Savoyen, en region i de franske alper. Disse kagers charme ligger i deres enkelhed. Du kan tilsætte 75 g af dine yndlingsnødder eller tørrede frugter, et par spsk kokosmel, 1 tsk espressopulver el. lign. Det er i alle tilfælde en kage, der er nem at variere!
ca 12 stk. cupcakes:
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
125 g smør ved stuetemperatur
150 g sukker
4 æg. delt i blommer og hvider
1 knivspids salt til æggehviderne
1 tsk vaniljeessens
flormelis til drys (kan udelades)
pynt efter ønske
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel og bagepulver, og stil det til side.
B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
Tilsæt de tørre ingredienser.
C. Pisk æggehviderne med salt, til de er stive, og vend dem forsigtigt i dejen.
D. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej og bag kagerne i 20-25 minutter, eller til en tandstikker. stukket ind i midten kommer ud uden dej.
De skal føles elastiske, når man trykker let på dem.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Drys de afkølede kager med flormelis eller overtræk dem med den glasur, du bedst kan lide.
Tips: Server dem fx til en frugtsalat.