500 g rabarber
175 g sukker
smør til formen
Dej:
4 æg
100 g sukker
2 tsk vaniljesukker
100 g smeltet afkølet smør
200 g hvedemel
Pynt:
2 ½ dl piskefløde
Skyl rabarberne og skær dem i små stykker.
Læg dem på en pande, drys sukker på og lad dem stå med låg for sagte
blus i 15 minutter. Vend lidt rundt.
Dej: Rør æg, sukker og vanilje til en luftig creme.
Si lagen fra rabarberne i og pisk til en let cremet masse.
Pisk smørret i.
Sigt melet i og vend det forsigtigt i med en dejskraber.
Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir.
Fyld halvdelen af dejen i.
Bred rabarberstykkerne over og hæld den resterende dej over.
Bag den straks i ovnen på nederste rille ved 200ºC i ca. 35 minutter.
Pisk fløden til skum.
Pynt den kolde nybagte kage og server den straks.