Logo

Fuldkorns-squashboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

7 ½ dl fuldkornsmel
2 tsk salt
25 g gær
2 dl vand eller mælk
3 spsk olie
1 ¼ dl squash kogt til mos
3 spsk sirup
 
Bland hvedemel og salt i et stort dejfad.
Rør gæren ud i lidt lunkent vand eller mælk.
Varm resten af mælken op med olien, til det er håndvarmt.
Tilsæt squash og sirup og lad det hele køle lidt af.
Kom gær- og squashvæden i de tørre ingredienser og ælt dejen grundigt i 10 minutter.
Tilsæt evt. lidt mere hvedemel, dejen skal være ret fast.
Sæt dejen tildækket til hævning i en smurt skål i ca. 1 time, eller til den har nået dobbelt størrelse.
Dejen kan rulles ud i 1 cm. tykkelse og stikkes ud i 5 cm. kager, eller den kan formes til boller.
De sættes på en smurt bageplade med ca. 2 ½ cm. afstand.
Pensles med olie og stilles tildækket til efterhævning i ca. 45 minutter.
Bages ved 225ºC i 20 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.716 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her