7 ½ dl fuldkornsmel
2 tsk salt
25 g gær
2 dl vand eller mælk
3 spsk olie
1 ¼ dl squash kogt til mos
3 spsk sirup
Bland hvedemel og salt i et stort dejfad.
Rør gæren ud i lidt lunkent vand eller mælk.
Varm resten af mælken op med olien, til det er håndvarmt.
Tilsæt squash og sirup og lad det hele køle lidt af.
Kom gær- og squashvæden i de tørre ingredienser og ælt dejen grundigt i 10 minutter.
Tilsæt evt. lidt mere hvedemel, dejen skal være ret fast.
Sæt dejen tildækket til hævning i en smurt skål i ca. 1 time, eller til den har nået dobbelt størrelse.
Dejen kan rulles ud i 1 cm. tykkelse og stikkes ud i 5 cm. kager, eller den kan formes til boller.
De sættes på en smurt bageplade med ca. 2 ½ cm. afstand.
Pensles med olie og stilles tildækket til efterhævning i ca. 45 minutter.
Bages ved 225ºC i 20 minutter.