Logo

Fuldkornsrugbrød 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g gær
4 dl kærnemælk
2 tsk salt
1 spsk kommen
3 dl knust rug
500 g groft rugmel

Gæren smuldres og udrøres med kærnemælken.
Krydderier og den knuste rug tilsættes og rugmelet tilsættes lidt ad
gangen.
Ælt til dejen er blank og smidig.
Hæver dækket med et fugtigt klæde i ca. 12 timer.
Dejen slås ned og æltes igen grundigt igennem.
Efterhæver 1 time.
Formes til et brød der kommes i smurt bageform eller sættes direkte på plade.
Efterhæver 30 min. og bages i 200º varm ovn i ca. 1 time.
Brødet pensles med vand straks det kommer ud af ovnen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.366 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her